Recension: MAC Studio Waterweight SPF 30 Foundation

Recension: MAC Studio Waterweight SPF 30 Foundation

_MG_5631

Mac Studio Waterweight SPF 30 Foundation

”Vi introducerar en innovativ foundation som ger färg i en flytande, gelliknande serumformel. Denna återfuktande foundation är nästan viktlös och håller huden mjuk i timtal. Färg som håller och skir medeltäckning som mjukt suddar ut ojämnheter som stora porer och fina linjer. Samtidigt mattas blanka partier ned. Den innehåller Moisture-Fusion Complex som återfuktar hela dagen och efterlämnar huden med en silkigt mjuk känsla. Unik dosering som ger en droppe perfektion.” – Mac

Nyansen jag har är NW15

Flaskan, formulan och appliceringen

Mac Studio Waterweight SPF 30 Foundation kommer i en flaska med pipett och formulan på produkten är väldigt rinnig, tjockare än vatten dock. Produkten i sig hade säkerligen lika gärna kunnat vara i en flaska med pump men eftersom den är väldigt rinnig i konsistensen så gillar jag pipetten för det känns som det är enklare att dosera en lagom mängd! Ett pumptryck blir gärna för mycket produkt många gånger = slöseri.

Jag har applicerat med pipetten direkt på ansiktet för att sedan använda mig av Real Techniques Foundation Brush eller fingrarna lite beroende på humör. Båda två sätten har fungerat jättebra!

MAC-foundation

Hur funkar Mac Studio Waterweight SPF 30 Foundation för mig?

Det första som slår mig är att detta ska vara en återfuktande foundation men i början av mitt test så var min hy lite mer torr än vanligt (provade ny hudvård som jag kände inte räckte till) och då höll denna foundation riktigt dåligt på mig! Min hy kändes torr mest hela tiden (för dåligt återfuktande hudvård) och jag blev blank i T-zonen och basen la sig i linjerna under ögonen och runt näsvingarna och den kändes allmänt njaaaha i slutet av dagen. Haveri de flesta dagarna! Så jag har inte direkt upplevt denna som återfuktande under tiden som jag hade mer torr hy än vanligt.

Men sen bytte jag hudvårdsrutin – in med mera fukt! Och vips så fungerade Mac Studio Waterweight SPF 30 Foundation tusen gånger bättre! Den ligger kvar hela dagen & jag känner inte halvt som halvt panik över att basen håller på att förfalla när jag ser mig i spegeln i slutet av dagen ;)

Den ger en lätt till medeltäckning så har man mycket man vill täcka som rodnader och mörka ringar under ögonen så krävs en concealer! Jag har inte använt concealer dagligen men under ögonen och på näsan (den där jäkla näsan som lyser som rudolfs röda mule ju mer tiden går…) har jag använt när jag känt att jag behöver eller vill ha bättre täckning. Den går att bygga upp täckningen på hyffsat bra med bara foundationen på mig. Det känns som att Mac Studio Waterweight SPF 30 Foundation är perfekt till Er som vill ha en fjäderlätt foundation som ger ett naturligt resultat.

Med tanke på att det är en väldigt lätt foundation och den har SPF 30 så önskar jag nästan att det vore under sommarhalvåret som jag hade testat denna, det känns som den hade kunnat vara helt optimal då!

Jag gillar den! Inte den bästa foundation jag har testat men nu när huden samarbetar och jag vill ha en lättare foundation på mig så är det denna jag sträcker mig efter!

Pris: 320 / 30ml
Betyg: 4/5
Finns att köpa här: maccosmetics.se 

5 svar på ”Recension: MAC Studio Waterweight SPF 30 Foundation

  1. Kan tipsa om MAC:s face and body foundation. Lätt som vatten, går att bygga på och lämnar en perfekt yta (på mig :).

    1. Ja, jag har en ganska så tacksam hy!

      Men vad är PD? En förkortning som jag inte känner mig bekant med, vad jag kan komma på i alla fall!

  2. Perioral Dermatit. Skit rent ut sagt. Röda blemmor/utslag, påminner om finnar är besläktat med rocacea och det kliar. Man ska undvika smink, varma drycker och alkohol bl a. Kanske det roligaste som finns i livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *