Recension: Maybelline – Dream Wonder Nude Foundation

Recension: Maybelline – Dream Wonder Nude Foundation

_MG_7012

För inte så länge sen så skrev jag om nyheten Dream Wonder Nude Foundation från Maybelline och nu har jag testat den så pass många gånger att jag känner att jag kan yttra några ord om den!

Om produkten: Ska vara 12x tunnare i konsistensen (väldigt rinnig foundation alltså), ska ge en felfritäckning och ett silkeslent resultat som påminner om ens egen hud! 20ml för 149sek

11

Min åsikt om produkten: När jag applicerade den första gången så använde jag mig av en borste och resultatet blev inte alltför bra! Jag lärde mig av mitt misstag och applicerade denna med fingrarna istället och resultatet blev tusen gånger bättre! Denna foundation ger ett väldigt täckande resultat men det blir ändå inte kakigt tack vare denna tunna konsistensen på produkten. Det är sån här täckning som jag oftast söker hos en foundation! Hållbarheten på mig är grym (jag pudrar alltid ovanpå foundation), jag får ingen blank t-zon, känner inte att huden är mer torr (den innehåller Alcohol Denat så jag förstår om många upplever denna som att den gör huden mer torr/stramande), jag får en jättefin finish och bas med denna foundation! Jag kan inte låta bli att fundera på om alkoholen i produkten påverkat huden på längre sikt om jag använt denna dagligen under en längre tid…någon som vet så dela gärna med er!

Jag har inga problem med dessa pipetter som blivit en trend bland foundations så det blir enklare att dosera, ibland blir det lätt lite för mycket när det tex är en pumpfunktion, men samtidigt så är jag inte heller helsåld på idén.

Otroligt synd att den innehåller och bjuder på en doft av alkohol precis i början vid applicering men tack och lov så känns det inte som jag applicerar vodka på huden som det gör när man använder So totally clean (första produkten som gett mig alkoholchock deluxe) dessutom så är det gamla vanliga problem när foundations lanseras här i Sverige (oftast iaf) att det släpps på tok för få nyanser och det borde som vanligt finnas en ännu ljusare nyans! Vi är blekfisar i Sverige, när ska folk inse det? ;) 10 Ivory funkar på mig (jag ser ibland i en del ljus att den kan uppfattas som lite för mörk men jag kör ignore på det) så jag har lite tur denna gången känner jag, ibland är den ljusaste till och med för mörk för mig!

Jag älskar formulan, täckningen och finishen men den har tyvärr sina små brister!

Betyg: 4/5
Finns att köpa här: Kicks.se bland annat!

Ett svar på ”Recension: Maybelline – Dream Wonder Nude Foundation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *