Recension: Translucent Make-Up från Dr.Hauschka.

Recension: Translucent Make-Up från Dr.Hauschka.

Om produkten: De högkvalitativa, naturliga ingredienserna i denna intensivt vårdande make up gör den extra vänlig mot huden. Kombinationen av olja från macadamia, avokado och jojoba ger en naturell look med en strålande, jämn finish.  Translucent Make-Up från Dr.Hauschka finns i fem nyanser.

Här ser ni Translucent make-up från Dr. Hauschka i nyansen 00 Porslin (deras ljusaste) och Xperience Weightless Foundation i nyansen Fair Sugar Cane 55 (deras näst ljusaste nyans). Ser ni hur ljus och vilken gul underton Porslin har? Perfekt för blekfisar som mig ;) Jag tycker nämligen det är extremt svårt att hitta riktigt ljusa foundations med en gul underton så oftast när jag köper foundations så blir dom lite för rosa för mig. Jag menar jag tyckte ju att Fair Sugar Cane 55 var bra till mig men den är ju en gnutta för rosa även om den funkar helt ok ;)

Här har ni en före och efter bild på mig och det enda jag applicerat är foundation från Dr. Hauschka. Jag tycker den täcker rodnader helt ok men under ögonen så behöver jag applicera lite concealer om de mörka ringarna ska försvinna till 100%. Gillar denna foundation starkt då det är så sällan jag faktiskt hittar dessa ljusa foundations med gul underton som även täcker helt ok! Det enda minuset är doften på denna foundation. Den luktar stark tvål eller en parfym som ens mormor skulle använda. Det nästan sticker i näsan åt mig när jag ska applicera den ;S Det enda minuset men tyvärr ett ganska stort minus för mig! Som tur är så försvinner doften efter en liten stund så jag behöver i alla fall inte gå runt och lukta superstark tvål speciellt länge.

Utan doften hade denna alltid haft en given plats i min sminkväska men nu blir jag lite kluven om jag kommer klicka hem den igen. Eventuellt till vintern kanske då jag kommer bli en ”porslin” i nyansen igen ;)

Jag klickade hem min från Nelly för 195kr.

11 svar på ”Recension: Translucent Make-Up från Dr.Hauschka.

 1. Det är så synd när man gillar en produkt så mycket, men inte står ut med doften, har hänt mig med några produkter…

 2. Det är oljan från bl.a rosor och örter som ger den där typiska Dr Hauschka-doften.
  Jag står inte heller ut med den – de har säkert massa fina produkter i serien men jag klarar helt enkelt inte av doften så jag kan inte använda deras produkter…
  =P

 3. Tyvärr – ALLA produkter luktar (eller doftar) så. Från läppglans till ansiktstrengöring och allt däremellan.
  Jag har för mig att till o med mascaran har samma ”lukt”.

  Eftersom de inte använder några konstgjorda doftämnen eller tillsatta parfymer utan bara naturliga oljor från som sagt speciellt rosor och mycket olika örter så kommer man inte undan doften.
  Sen påstår vissa att doften försvinner efter att man applicerar produkten i fråga på huden och den absorberats men jag håller inte med.

  De har en bronzing olja/kräm för ansiktet som är ljuvlig i konsistensen och blir så fin på huden men den luktar så in i helvetet att jag mår illa.
  Om man gillar doften går det ju hur bra som helst – och det är det nog många som gör – men jag är inte en av dem…

  1. Deras foundation jag testade så försvinner ju doften efter en stund. MEN det typ fräter ju i näsan om jag luktar på den ;D hahaha! Tycker inte om att applicera den runt näsan. Men om allt deras smink doftar sådär starkt så kommer jag inte prova något från dom igen..

   Varför gör dom doften så stark?! Vad sägs om mindre rosolja och örter i produkten liksom..

  1. Svar: Ja hade den inte haft den där hemskt starka doften så hade troligtvis jag köpt den igen då nyansen är så otroligt bra till min vinterhy, den täcker helt ok på mig och jag gillar den starkt! Men doften….uuuh! ;( Så himla synd på en i övrigt så bra produkt! Men kommer väl antagligen använda slut på den jag har här hemma men inte köpa en ny..får försöka få lite färg i sommar och köpa en ny blekfis foundation till vintern ;)

 4. Ja den där luktade jag ju på hos dej ! stank rejällt! men bra att lukten försvann efter ett tag. Färgen verkar ju bra :)
  Hade den varit nå för mej tror du? bra för torr hy?

  1. Ja tydligen så gör ju alla det så jag kommer inte våga testa något från dom igen känns det som just nu :(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *