Roadtrip i Norge – Preikestolen & Trolltunga!

Roadtrip i Norge – Preikestolen & Trolltunga!

Det har varit lite tyst i bloggen ett tag och en av anledningarna är att jag, Johanna och Alexandra åkte på en liten roadtrip i Norge Onsdag-Söndag veckan som var! :) Ni som följer mig på Instagram (Wysteriia) har såklart redan stenkoll på detta ;) Vi började med att bila till Grimstad för att hälsa på min vän Sanna som bor där numera och som jag inte sett på hela 3(??!!) år! Jag kände att det var ett måste att åka förbi henne medan jag ändå skulle ut och bila i Norge! :) För att sedan åka och vandra till Preikestolen och Trolltunga! Vi hade förberett oss på att det skulle regna hela helgen men hade faktiskt hyfsad tur med vädret, några skurar här och där bara! :)

MG_2500 MG_2526 MG_2607 MG_2633 MG_2640 MG_2653IMG_2545

Preikestolen

Preikestolen som vi besökte, finns fler i Norge, är den som troligtvis är mest känd och ligger vid Lysefjorden. Själva vandringen till Preikestolen tog oss cirka 4-5 timmar fram och tillbaka! Vi hade med oss ett litet kök och åt lunch ovanför Preikestolen innan vi gick tillbaka! Man ska räkna med att vandringen tar 2 timmar åt vardera håll även om vägen dit självklart är tusen gånger jobbigare än vad det var att gå ner igen ;)

Preikestolen är 604 meter ovanför Lysefjorden och cirka 600 kvadratmeter. Så den är väldigt stor och även nu i slutet av Augusti så var det mycket folk som vandrade dit! Så jag vill nog inte veta hur många det är där när alla har semester?

Lite utförligare inlägg hittar ni i jobbets blogg här :) Jag reste inte via jobbet men eftersom vi säljer en del av sakerna på jobbet som vi testade i helgen så skrev jag ett litet inlägg om trippen :)

_MG_2759 _MG_2770 _MG_2770_close _MG_2775

Trolltunga

Trolltunga måste ha varit det mest krävande jag gjort fysiskt hittills i mitt liv! Enkel väg går man 1,1mil varpå flera kilometer är i riktigt jobbig terräng! Mitt dåliga flås fick sig en omgång och jag är fortfarande lite trött i lårmusklerna! ;P Det tog oss sammanlagt 11 timmar att gå till och från Trolltunga (2,2 mil) och då tog vi flera småpauser och en längre lunchpaus samt att vi var ute vid Trolltunga och köade för att ta bilder i kanske 30-45minuter? Tyvärr så regnade det och blev allmänt grått när det var min och Johannas tur ute på Trolltunga så det underbara landskapet omkring syns lite dåligt! Vi får se om Alexandra som tog bilderna kan trolla fram landskapet lite i någon bild längre fram :)

Jag kände mig galet nöjd efteråt att jag klarade av att gå dessa 2,2 mil i riktigt svår terräng, i halvdant väder och dessutom att jag vågade sätta mig längst ut på Trolltungan! Jag är väldigt höjdrädd men hade siktet inställt på att våga sitta ner längst fram i alla fall för då lutade kanten bakåt och det kändes som jag borde vara rejält klantig för att lyckas ramla ner ;) Nästa gång ska jag dock sätta mig på kanten som är mot kameran, även om det känns som det är läskigare…som sagt höjdrädd och vågade inte ens titta ner för jag var rädd att få svindel och skulle vingla och ramla ner…haha! ;) Jag gillar att utmana mig själv för jag vet hur nöjd jag blir efteråt när jag klarat av det! :)

Att vandra i Norge var en underbar upplevelse och jag hoppas faktiskt på att få gå turen till Trolltunga någon mer gång samt besöka fler platser i Norge för det finns så mycket att se och uppleva!

Får ni chansen så tycker jag helt klart ni ska sticka till Norge och besöka dessa två platser! Denna Roadtrip i Norge är bland det roligaste jag gjort och känslan efteråt när man klarat det – amaaaazing!

4 svar på ”Roadtrip i Norge – Preikestolen & Trolltunga!

  1. Alltså wow vilka bilder, så himla vackert men vet i fan om jag hade vågat stå längst ut på klippan där ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *