Säg hej till min frukost!

Säg hej till min frukost!

Eftersom jag har drabbats av akut trötthet & stora påsar under ögonen som håller i sig en heeel dag trots att jag sover bra så tänkte jag börja äta järn till frukost. Vi får väl se om det hjälper. Trötthet brukar ju i alla fall kunna bero på järnbrist och eftersom jag haft gaaalet mycket järn/zink/u name it brist tidigare så tänkte jag ge det ett försök.

Sen äter jag såklart mer än ett litet piller. Men det här är i alla fall numera en del av min frukost!

20 svar på ”Säg hej till min frukost!

 1. Är det inte b-vitaminbrist som man kan bli trött av också? Jag är itne säker men jag har för mig det iaf =P Hoppas du blir av med din trötthet och dina påsar. Kram

 2. Mmm de där gratissidorna kan man ju diskutera,hehe, men jag tycker nog inte att det är riktigt samma sak. Eftersom att det för det första bara gäller några klick, det kräver inte några mystiska medlemskap av den som deltar och för det andra tycker jag att det är ok för att du ska slippa stå för såna kostnader som frakt osv själv. För mig som deltagare tycker jag i alla fall att det känns bättre om jag vet att du inte behöver ge allt för mycket ur egen kassa för tävlingens skull, och då är jag definitivt villig att klicka in mig på några sidor för det=)

  Det där med järn är välbehövligt just nu! Jag dricker Blutsaft varje dag och sedan dricker jag "God Morgon" juice med järn och folsyra till frukost=) Gör stor skillnad faktiskt!

 3. Hej! Tänkte bara kolla m dig om du fick digitala bilder av Aftonbladet efter att du gjort "Läsarmodellen". Jag har fortf inte fått bilderna trots flera mejl :(

 4. Extra järn är alltid bra för tjejer att äta..

  Tänkte att man kan ju lika bra anmäla sig till tävlingen.. :) har inget att förlora.. :)

 5. Ja det är smart, jag vet inte varför det blev att han köpte en Nikon, han bestämde sig bara så där och eftersom det var hans pengar så la jag mig inte i =)

 6. Läkarna trodde att jag kunde ha järnbrist jag med. Gick och testa för det och dom skulle ringa med resultatet. Tror du dom ringde? Jäkla vårdcentral!

 7. Egentligen så är hon nog en blandning av Isabella Löwengrip och Kissie. Hon har Bellas storhet och Kissies, hmm sätt?! hehe

  Händer något kul ikväll då? :)

 8. Det du behöver ha är D-vitamin, mörka skönheter som du behöver är just denna vitamin när höstmörkret lägger sig. Prova, det finns på apoteket. Var inte rädd att "överdosera" vitaminen är fettlöslig och lagras i kroppen. Jag skulle tippa på att du behöver minst ta 6 st tabletter/dag (10:or)

  Du kan ju även boka på en resa till solgare länder, solen ger D-vitamin…

  Ha det så bra min sköna…

 9. Hmm det kanske man ska börja ta efter.. :/ Är ofta trött trots att jag sover.. Eller ja sover ibland iaf.. :P Åt järn i samband med min graviditet men sen så har jag slutat med det.. Kanske dax att börja igen.. Det kan väl inte skada direkt väl.. :)

 10. Ett tips när du ska ta järn, och som jag just fick veta när jag var och lämnade blod i veckan och fick järntabletter.

  Ta järnet på kvällen precis innan du lägger dig, och du ska inte ta det i samband med mat. Ta gärna och skölj ner den med ett glas juice i stället för vatten eftersom C-vitamin förbättrar upptaget av järn.

  Man kan bli lite hård i magen om man tar järn, ett sätt är att ta tabletten med lite yogurt med bra bakterier. Men kalcium försvårar upptaget av järn, så något jag skulle kunna tror funkar är att ta den med proviva eller liknande. Både C-vitamin och bra bakterier, men inget kalcium. Tror jag i alla fall, bara gissar att det är bättre än yougurt i det här fallet.

  De sa även uttryckligen att man inte ska ta järntabletterna på morgonen, så det kan ju också vara bra att tänka på.

  Hoppas att du blir piggare av tabletterna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *