Svar på: Vad tyckte jag om min makeupartistutbildning?

Svar på: Vad tyckte jag om min makeupartistutbildning?

Jag får många frågor och önskningar och jag gör verkligen mitt bästa för att försöka svara på dessa även om det tar lite tid (tyvärr) ibland!

Jag utbildade mig till makeupartist vid Makeupstudion i Borlänge 2009 och det var nog dom roligaste veckorna i mitt liv! Tiden gick alldeles för fort och jag hade gärna studerat mer inom makeup/hår/maskör om jag haft pengar till detta. Jag hade turen att hamna med en underbar klass och vi klickade verkligen bra allihopa! Vi gick i skolan 9-13 måndag – fredag och det var nog tur att dagarna var väldigt korta eftersom det var så otroligt mycket att ta in och öva på efter skoltid! Jag är väldigt tacksam att jag tog beslutet att bo i Borlänge under denna tiden istället för att pendla 2.5 timme dit och sen 2.5 timme hem som jag faktiskt övervägde ett tag. Jag hade aldrig orkat/hunnit! Vi fick även praktiker på helgerna då och då så vi sminkade till modevisningar, artister, barnmålningar på max osv osv. Jag var lyckligt lottad och fick faktiskt lite fler praktiker än många andra i klassen, kanske lite orättvist men jag tackade och tog emot :P…jag & en tjej som heter Emilia fick vår första praktik redan efter första veckan! Vi skulle sminka till en modevisning i Falun och det är nog roligaste modevsningen jag sminkat till någonsin! Jag hade även turen att få sminka för tidningen nolltvå vid ett tillfälle samt sminka lite artister vid Peace and Love.

Det som var negativt under kursen var att när man läser i en stad där man nästan inte känner någon har stora problem att få sminkmodeller till skolan praktiskt taget varje dag! Så nä jag gick i Borlänge så ångrade en liten del av mig att jag inte läste i Stockholm istället då jag har många fler vänner där som kunnat ställa upp! Mina nära vänner var mer ”klart jag ska ställa upp!” men sen dök dom aldrig upp tyvärr :( Det kunde vara riktigt frustrerande många gånger! Sedan reagerade vi nog allihopa lite på att vi fick massvis med fina skimmerskuggor men vi fick aldrig använda dom under lektionstid för vår lärare knasigt nog eftersom hon själv inte tyckte om skimmerskuggor..? :)

Men vill man jobba med smink så rekommenderar jag makeupstudion, helt klart! :) Men vill man enbart läsa till makeupartist för att det är ”roligt med smink” så tycker jag faktiskt ni ska lägga era pengar på något annat eftersom jobben som makeupartist i Sverige är inte många och det känns lite som att slänga pengarna i sjön om ni gör det enbart ”för att smink är kul”..det kan ni tycka även fast ni inte är utbildade ;) Och vill du bara lära dig att sminka dig själv så gå en kurs hos en makeupartist istället..du behöver inte läsa en hel kurs! För när du läser till makeupartist så utbildas du för att sminka andra, inte dig själv!

Jag gick i alla fall ut skolan med MVG i allt vilket gladde mig otroligt mycket! Det var flera moment jag hade ganska svårt för ett tag men med träning så lyckades jag! :)

3 svar på ”Svar på: Vad tyckte jag om min makeupartistutbildning?

  1. Jag blir så inspirerad av dina sminkinlägg och dessa ovan är ju superroliga att kolla igenom. får lust att ta fram sminket och leka lite. Synd att jag inte alls vet hur jag ska sminka min slags form på ögonen på ett snyggt sätt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *