Torrlid och skogstur!

Torrlid och skogstur!

Idag har jag, hjärtat, pappa och mamma varit upp till Torrlids levande fäbod som ligger cirka 6km från byn här i Älvdalen som jag växt upp i. Dom har nog inte haft öppet på några år (?) men i sommar har dom öppet hela Juli månad så jag kände att det var dags att åka dit nu när jag slutade lite tidigt från jobbet! När jag var liten vet jag att vi brukade cykla dit och titta på djuren och fika. Idag tog vi dock bilen ;) Lika mysigt som jag minns det men helt plötsligt så låg det ju en massa hus innan fäboden som jag inte har ett endaste litet minne av att jag sett tidigare? haha :) Dom har bara öppet till 31:a Juli så är det någon här omkring som fortfarande inte varit dit och fikat är det nog dags att passa på ;)

Efter att vi varit i Torrlid så åkte vi runt lite i skogen och diverse grusvägar. Jag åt blåbär och var glad! Mamma tyckte att Wäsabergen låg någonstans bortåt Rot och har alltså därmed sämre lokalsinne än vad jag har! David som inte ens är härifrån hittar dessutom tusen gånger bättre här än vad jag gör :P Jag har blivit lite sugen på att plocka blåbär på fredag efter jobbet om det nu inte ösregnar :) Jag har aldrig gjort egen sylt i mitt liv och blåbärssylt är ju en favorit så det hade nog varit lite roligt att pröva på :) Mysigt om inte annat att plocka bär :)

Imorgon väntar jobbet igen 10-20.15 så nu ska jag ta och hoppa in i duschen och sen somna till en film :)  Blir massvis med jobb nu fram till 12:e Augusti så har inte orken att nattsudda lika mycket längre…tur det ;)

God natt allihopa!

5 svar på ”Torrlid och skogstur!

  1. Gud vad mysigt det ser ut, får lite hemlängtan faktiskt! Saknar all fin natur, storforsen bland annat som är så himla vackert.

  2. Vad fin utsikt det var på ett av korten :) Ser ut som ett ställe som min son skulle gilla att besöka, fin natur och djur är något som alltid uppskattas av honom.

  3. Åh myspys! Nu blev jag sugen på blåbär. Fast jag ätit hur mycket som helst uppe i Särna. Funderar på att ut och plocka lite :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *