Tro inte på allt ni ser.

Tro inte på allt ni ser.


Visst är Jessica Alba vacker? Hon är nog faktiskt en av mina favoriter. Aftonbladet skriver idag att dessa bilder är retuscherade…dvs ganska så mycket retuscherade. För mig som modellar själv så är det en självklarhet att bilder nästan ska redigeras på ett eller annat sätt. Färger ändras, mer kontrast, hårstrån som ligger fel kanske tas bort etc. Så jag reagerar knappt på sånt här längre. Jag vet när jag tittar på en bild att modellen troligtvis inte riktigt ser ut så IRL.

Före och Efterbild. Alba har fått en solbränna (väldigt vanligt i redigeringens värld), fått smalare midja, färgerna är ändrade, kläderna är tillrättalagda så dem ser snyggare ut, till och med fönstren i bakgrunden har bytts ut. Nästa gång ni bläddrar i ELLE, Vouge, BON eller någon annan modetidning så kan ni vara väldigt säkra på att de flesta bilder har genomgått en massiv redigering.

Jessica Alba är grymt snygg. Men i modetidningarnas värld ska man vara helt "felfri". Hur många människor är felfria? (Det är ju upp till betraktaren iofs) Troligtvis ingen. BILDEN ska vara helt felfri. Är det en reklamkampanj så ser jag det som ganska självklart att bilden manipuleras så att den blir precis som kunden vill ha den. Bilden ska ju sälja!  Så ser ni en snoffsig reklamkampanj, bilden är alltid redigerad på ett eller annat sätt.

Fan JAG redigeras ju för jämnan i bilder ;) Ibland nästan inte alls och ibland har jag nog fått mig en rejäl genomgång av retusch! hahaha ;) Jag borde försöka leta igen något extramfall och faktiskt visa er! JAG tar det dock inte som att jag redigeras för att jag är "ful" eller dylikt. Utan då ändras ju bilden för att bilden i säg ska bli bättre! Så är det ex. snyggare att ge mig mörkare hår så är det helt okej med mig OM det gör bilden bättre. Jag har några bilder där min ögonfärg har ändrats och är ljusare än vad de är irl – men det tillför inte bilden något speciellt – då gillar jag det INTE.

Då har vi lärt oss det? ;)

15 svar på ”Tro inte på allt ni ser.

 1. Jag brukar också alltid redigera mina bilder om jag ska använda dem till nåt, typ lägga ut dem i bloggen eller beställa hem kopior. Fast då är det bara typ färgnivåer och sånt, aldrig i livet skulle jag orka fixa till en massa avancerade grejer när det bara är för privat bruk.

  Men när det gäller just denna bild på Jessica Alba så känner jag bara att detta är så sjukt.

  Jag tycker redan att före-bilden är nära perfekt. Hon är fantastiskt snygg i håret, har jättefina kläder, hon är smal, hon har lena ben..

  Jag kan inte tänka mig att någon som inte hade sett efter-bilden skulle reagera på ett mer negativt sätt, eller att vad hon nu än försöker sälja skulle sälja dåligare/mindre, om de hade valt före-bilden.

 2. Ja men det är ju det jag har sagt till dig hundrafemtielva ggr!! Men sen kan det ju såklart vara olika på olika kommuner så man måste ju alltid höra sig för. Det är bara att säga att du är vuxen och vill kunna försörja dig själv, även fast du bor hemma så vill du kunna hjälpa till att betala mat, bostad osv. Dessutom behöver du kläder & allt sånt.

 3. Retuschera mindre! :) Något kan väl retuschera, men inte allt för mycket så att personen "försvinner", liksom. :)

  Svar: Det förstår jag! :D Jag längtar tills jag kan få ett till presentkort, "bara" 900p kvar, haha. :)

 4. Jag låg & bläddrade i en modetidning en gång för några år sedan, då det var ett stort "retuscherings-reportage". Det var riktigt kul att bläddra igenom kändisars före-och-efter-bilder, samt hade de tagit några retuscherade bilder på kändisar (kommer ihåg att tex. Britney var med) och sedan hade de dragit in vanliga Svensson-kvinnor och fotat rakt upp och ner, med försök till att ha likadana kläder och poser som kändisbilderna hade. Sedan hade de retuscherat bilderna så att de nästan var intill identiska med kändis-bilderna! Kul att se hur mycket lite photoshop gör… :)

  http://CherryCheek.blogspot.com

 5. Jo, det förstår jag med :) men om man har en stor blogg är ju oddsen större ^^ ;) Men inte menar jag att det är orättvist, jag har ju själv blivit medlem via dig ;)

 6. Jag tycker att man kan få lägga på en solbränna, fixa bort hårstrån och födelsemärken om man vill det. men jag förstår inte varför man ska bli smalare och skugga så brösten ser större ut.. det blir ju inte en själv då. det ser ju inte ut som en själv då. tragiskt.

 7. Verkar som att hon fått mindre rumpa o lår också Och fastare bröst ;) Men måste säga att jag är impad av ansiktet, inte mkt där förutom förstärkning av sminket. Snygg brud…

  Med mina modellbilder är det tvärtom, mer jobb i ansiktet, inget på kroppen haha.

  men retuscherade bilder blir klart vackrare, i mina ögon iaf…sitter just nu o dreglar över en Demi Moore reklam t.ex

 8. ja i princip alla bilder i tidningar är ju redigerade. men när man har redigerat en bild som man från början tyckte var jättefin och sen kollar på slut resultatet var den inte lika fin längre. jag redigerat oftast alla bilder, även om det bara är att lägga på lite kontrast eller sharpen filter.

  Ha en bra kväll! Kram

 9. Jag brukar oftast tycka att bilder är snyggare före redigering, speciellt om det är extremt redigerat. Bilden på Alba var MYCKET finare som orginal.

 10. Redigering är ett måste för att de ska dra åt sig blicken med lyster o ljus, men den där redigeringen verkar ju misslyckad för hon var ju kanonmycket snyggare på "före"bilden :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *