Ytterligare en dag då jag inte gjort nånting

Ytterligare en dag då jag inte gjort nånting

Alltså va, har jag inte gjort nånting idag? 

Är det bara jag som går och lägger mig med känslan av att ytterligare en dag har gått och jag fick verkligen ingenting gjort? Men stämmer verkligen den känslan? Oftast inte om jag börjar titta närmare och skriva ner vad jag faktiskt har gjort under dagen. Nu är det min måndag som kommer vara ett exempel (gårdagen alltså) eftersom jag var på väg att lägga mig med just känslan av att jag inte hade hunnit göra nånting under dagen. Men jag har ju hunnit massor om jag bryter ner dagen och tittar närmare på vad jag gjort!

Bild som jag tagit på jobbet

Jag har ju till att börja med vaknat & uträttat alla morgonbestyr & sen jobbat i 8 timmar. Bara här har jag ju faktiskt gjort väldigt mycket av dagen.

Jag hittade ingen bättre just nu, haha.

Sen efter jobbet så åker ju oftast jag och tränar.

Sen såg resten av dagen ut så här:

  • Jag åkte och hämtade ut 3 paket
  • Jag åkte och köpte en julklapp (typ den enda jag kommer ge bort dessutom)
  • Jag åkte hem och gjorde middag samt åt middag
  • Plockade ur diskmaskinen och startade ett rengörningsprogram för diskmaskinen
  • Jag eldade eftersom det var 15 grader i huset, och ni som eldar vet att bara det tar uppmärksamhet
  • Jag gick ut och skottade snö i 2 timmar & när jag kom in igen var klockan nästan 21:30
  • Jag skrev 2 blogginlägg samtidigt som jag åt kvällsmat
  • Jag plockade i diskmaskinen eftersom rengörningsprogrammet hann bli klart
  • Jag duschade

Jag gjorde väldigt mycket på min måndag helt plötsligt om jag bröt ner dagen i punkter. Skulle jag bara tänka lite till skulle det säkert komma upp fler punkter på saker som jag gjort utan att tänka på att jag gjort det.

Så att jag ens hade känslan ”åh nej jag hann ju ingenting efter jobbet idag”….alltså ursäkta mig fröken Cecilia, du har gjort massor! Ja så tvätten kanske fortfarande ligger på badrumsgolvet, du hann inte slänga in någon ved idag samt att jag återigen glömde bort att kolla efter utomhustimer så jag kan sätta upp ljusslingan på balkongen. So what? Jag hann ju hur mycket som helst!

Får ni också känslan av att dagen bara försvann och ni ”hann ingenting” ibland? Stämmer det verkligen överens med verkligheten?

Idag (tisdag) har jag slängt in ved som jag inte hann igår som jag snart ska stapla samt skottat igen efter jobbet. Tvätten ligger fortfarande på badrumsgolvet och hallen hade behövts dammsugas men alltså. Jag behöver inte göra allting på en dag och jag borde känna mig nöjd över allting som jag faktiskt har gjort och inte allting som jag inte har gjort. Sjukt svårt att omprogrammera hjärnan att faktiskt fokusera på allt jag har hunnit gjort istället för allt jag ”borde göra”. Hjärnan den är en klurig sak!

Ett svar på ”Ytterligare en dag då jag inte gjort nånting

  1. Jag känner absolut igen det där att man inte hinner med någonting! Varje gång man tänker tanken har man ju dock fel. Jag har börjat göra anteckningar i telefonen med saker jag gör varje dag Dels för att föra lite dagbok men också för att jag ska känna att jag får saker gjorda och planera framåt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *