Beautyblender Battle: Vilken makeupsvamp är min favorit?

Beautyblender Battle: Vilken makeupsvamp är min favorit?

Makeupsvampar

Beautyblender Battle!

Vi ser fler och fler makeupsvampar i butik och jag har fyra stycken som jag tänkte jämföra: Beautyblender, Nicka K airbrush blending sponge, Makeup Sponge som inte är från något speciellt märke utan säljs lite överallt som jfr.se & Real Techniques Miracle Complexion Sponge är dom fyra som jag testat och ska jämföra samt recensera!

Beautyblender
Beautyblender The Orignal

Beautyblender är den ultimata makeup-svampen som skapats utan kanter för att eliminera synliga linjer och streck.

Användning:
Använd den runda basen av Beautyblendern för foundation på större områden av ansikte och den spetsiga sidan för mer svårtåtkomliga områden som runt näsan och under ögonen. Man använder beautyblendern fuktig!

Beautyblender
Den jag köpte hade en blendercleanser i botten av förpackningen så att man enkelt kan tvätta den efter användning! Beautyblendern sväller när den är blöt och för att torka den så sätter man den bara i förpackningen och när den har torkat så har den trillat ner i förpackningen igen – otroligt genomtänkt!

Beautybender The Original kostar 199sek och säljs bland annat hos Lyko.se & Eleven.se

Min åsikt om Beautyblender The Original:
Supermjuk och skön att använda! Sväller upp när den är fuktig och blir fluffig och skön. Gör det jättenkelt att applicera foundation och även concealer under ögonen. Genomtänkt att skicka med en lite rengörningstvål och att själva behållaren fungerar som torkställning! Spetsen kommer åt överallt och för större områden så är den lite rundade botten perfekt! Jag älskart!

NICKAK FX Airbrush Blending Sponge

Nicka K FX Airbrush Blending Sponge

Den här makeupsvampen från Nicka K är perfekt för att skapa en jämn bas med air-brush känsla. Den ergonomiska formen gör att du enkelt kan få ett bra grepp när du applicerar makeup.

Användning: Fukta svampen före användning för bästa resultat och applicera produkter genom små lätta rörelser. Använd den bredare botten till större områden och toppen för att komma åt i alla vrår.

69sek och verkar som den går att köpa hos glossybox(jag fick min därifrån) men annars vet jag faktiskt inte vart man hittar denna i Sverige.

Min åsikt om Nicka K FX Airbrush Blending Sponge:
Varför ska man fukta denna? Det händer ju ingenting med svampen? Den sväller inte och den förblir extremt hård!  Det känns inte ett dugg bra att applicera foundation med denna! Greppvänlig ja, men det är verkligen det enda som känns bra med denna! Denna slänger jag i soporna!

Makeup Sponge
Makeup Sponge utan specifikt märke

En sminksvamp som passar bra när du ska applicera din foundation. Sminksvampen är tvättbar och kan användas om och om igen. 19sek hos bland annat jfr.se

Min åsikt: Precis som Nicka K FX Airbrush Blending Sponge så förblir den här superhård och är allmänt oskön att applicera foundation med! Även denna åker i soporna, jag älskar budgetfynd men den här är bara rent ut sagt dålig!

Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Applicera foundation, täcka finnar och andra små skavanker samt applicera concealer under ögon och kring näsa. Den kan även användas till crèmerouge samt för att med puder matta ner i T-zonen och fixera de första två stegen.

Användning:

Fukta Miracle Complexion Sponge lätt med vatten innan applicering av flytande produkter för att minska risken att produkten absorberas in i svampen. Applicera foundation genom att dutta eller med lätt tryckande rörelser arbeta in den på huden med den rundade delen på miracle sponge. För att lägga produkt under ögonen rekommenderas användning av den platta toppen på miracle sponge.

Rengöring:
Regöring av Miracle Sponge sker enklast genom att fukta den med vatten och massera in den med ett milt schampo eller med en sminkborstrengöring. Upprepa till dess att all rengöring är borta och vattnet är klart. Låt självtorka inför nästa användning.

Kostar 99sek hos bland annat Lyko.se & Eleven.se

Min åsikt om Real Techniques Miracle Complexion Sponge:
Den här är i klass med Beautyblender the Original! Blir lika mjuk och skön när man har fuktat den och man kommer verkligen åt överallt utan problem! Resultatet blir jättefint!

And the winner is?

Beautyblender The Original och Real Techniques Miracle Complexion Sponge kan jag verkligen rekommendera, det är ”dött lopp” mellan dessa två för båda två gör sitt jobb och jag älskar båda två! Det skiljer en hundralapp i pris så vill man ha en mer budget eller bara prova på att applicera foundation med en makeupsvamp så kör på Real Techniques! Beautyblender har verkligen lyckats med sin produkt för det kan väl inte bara vara jag som automatiskt kallar dessa makeupsvampar för beautyblender? Oavsett märke…

Dom andra två: budget är tametusan inte alltid bäst! Släng skiten och köp en vettig istället för att använda dessa hårda och obekväma svampar.

*inlägget innehåller annonslänkar

4 svar på ”Beautyblender Battle: Vilken makeupsvamp är min favorit?

  1. Intressant läsning! Jag har inte riktigt kommit in i att applicera min foundation med svamp men har både Beautyblender, beautyblender Micro Mini och miracle Complexion. Borde nog jobba lite mer på att komma in i svampapplicering alltså.

    1. Prova Beautyblendern! Supermjuk och riktigt smidig att applicera foundation med! Har du den ändå hemma redan så kör bara kör! :D

  2. Jag har bara testat Beautyblender the original än så länge men har hört mycket bra om Real Techniques version, så det får bli den nästa gång och jämföra :) + som du säger så skiljer det ju lite på priset :D

  3. Jag har testat dem men inte riktigt fått in dem i min rutin. Känns som att jag behöver jobba lite med dem för att få in tekniken eftersom jag inte brukar använda svamp…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *