Dags att testa: Sanotint Light!

Dags att testa: Sanotint Light!

När jag var och hälsade på Vass PR så fick jag med mig ett prov av Sanotint Light med mig hem i nyansen Golden Chestnur nr 75!

Jag hade inte hört talas om Sanotint tidigare men det är alltså en naturlig hårtoning (halvpermanent hårfärg) som ska hålla i upp till 25-30 hårtvättar! Denna produkt innehåller växtextrakt från gyllenhirs, oliv, björk, vindruvor samt biotin och kalciumpantotenat. Sanotint Light ska färga håret utan att skada det.

Sanotint Light ska man blanda i en skål och applicera i håret med en pensel och den går att använda flera gånger eftersom hållbarheten är 3 månader efter att man öppnat förpackningen. Så för mig som enbart färgar utväxten (hej gråa strån!) så kommer jag alltså kunna använda denna två gånger så länge detinte går mer än 3 månader!

Sanotint Light täcker grått hår efter 1-2 färgningar så det ska bli intressant om mina små gråastrån i luggen försvinner efter endast en gång! Sanotint Light finns finns i 12 nyanser.

Sanotint Light innehåller inte ammoniak, parabener, P-fenylendiamin, tillsatta metaller, formaldehyd och är nickeltestat. Sanotint Light innehåller kemiska färgämnen i koncentration från 0,01 % upp till 2 % beroende på färgnyans.

Jag har ju testat en naturlig hårfär tidigare (k pour karite) och fick då lov sitta med färgen i 130(?!) minuter och den skulle hålla i 6-8 tvättar och täckte inte grått hår. Som ni kanske förstår så gillade jag den inte! Så ska bli intressant att testa denna som ska sitta mellan 25-40 minuter, hålla 25-30 tvättar och täcka grått hår efter 1-2 gånger!

Sanotint Light säljs i Life butiker och kostar 209sek och jag kommer försöka hinna testa min imorgon så recension kommer! ;)

3 svar på ”Dags att testa: Sanotint Light!

  1. Då får vi hoppas att denna fungerar bättre. Hade varit kul att ha ett naturliga alternativ!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *