Grön Lyx helgen med Weleda på Villa Fridhem – looovley!

Grön Lyx helgen med Weleda på Villa Fridhem – looovley!

I helgen har jag som sagt varit på en Grön Lyx weekend med Weleda på Villa Fridhem som ligger i närheten av kolmården! Otroligt fint ställe och jag hade lyxen att få ett eget rum som var hur fint som helst! Bara det var lyx nog ;)

Vi fick värlens godaste lunch (och middag men den har jag inga bilder på) och jag önskar Villa Fridhem låg lite närmare Dalarna så jag kunde åka dit enbart för att äta, yammi!

Lisen Sundgren tog med oss på en örtvandring i trädgården och sedan blandades det en grön rink! Under örtvandringen så fick jag bland annat lära mig att man faktiskt kan äta maskrosor vilket jag inte visste innan! Maskrosbladen har en best smak vilket tydligen är jättebra för matsmältningen! Går superbra att använda i smoothie :) Annars pratade vi väldigt mycket om nässlor som innehåller både järn, klorofyll & magnesium bland annat som är bra för njurarna och rensar ut slaggprukter ur kroppen! Väldigt intressant vad mycket vi har i trädgården som faktiskt går att äta! :)

Det bjöds på ekologisk och fair trade choklad från Chocolaterie Kolmården. Lisen berättade om hur vanligt det är att barn kidnappas och sedan sätts i arbete vid elfenbenskusten för att vi här hemma ska få så billig choklad som möjligt i våra butiker…så för att inte stötta barnarbete så bör man alltså enbart köpa choklad som är fairtrade märkt! Jag fick lite ångest och tänkte på min favorit kinder maxi (total pmscravingchoklad) och undrar om detta gäller all choklad som inte är fairtrade märkt? Helt klart något att bli lite mer påläst om!

Vi hade lite ”gör ditt eget hemmaspa” med Weledas produkter och sedan unnade jag mig lite massage, så underbart skönt även om bilresan hem nog gjorde ryggen lika knölig som innan igen ;) haha!

Det var mycket på schemat och jag gick på alla föreläsningarna även om jag kanske borde skippat någon då det blev väldigt mycket som hände under få timmar, meeeen jag kunde inte låta bli så mitt schema för helgen blev fullspäckat och jag sov väldigt gott sen under natten ;)

Jag var lite fundersam varför Weleda valt att ha eventet i Norrköpingstrakterna men efter att ha varit på Villa Fridhem så förstår jag! Helt underbart ställe med fina omgivningar, superfräscha rum, trevlig personal och så god mat!

Jag träddade lite bloggare som jag redan kände men även lite nya ansiktet, så roligt!, som Tina, EllenF, Ekostil, Ecobride, Simon Leisjö och Hanna bland annat! :)

Tack till Weleda och Villa Fridhem för en fantastisk helg!

7 svar på ”Grön Lyx helgen med Weleda på Villa Fridhem – looovley!

  1. Åh gud vad ljuvligt. Satt bara här och suckade, vilken underbar natur, vill åka dit för att smaska loss och mysa i höstlöven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *