Igår: Solnyheter med Vichy!

Igår: Solnyheter med Vichy!

Igår var jag på Vichy event med Des, Tina, Karin och Kicki bland annat. Vi delades upp i grupper efter lunch (supersmarrig kycklingwrap!) och jag, Des, Tina fick börja med att ta reda på vår fototyp (hudtyp) och vi hamnade alla i fototyp 1! Så även fast jag inte är rödhårig, inte  har fräknar och faktiskt blir brun om jag är på semester lääääänge så är min hy fototyp1! Så dessa fototyp listor är ju väldigt missvisande! Fick även lära oss att nästan alla från norden är fototyp 1 eller fototyp 2 även fast många tror att dom faller in i fototyp 3 och kan sola hur mycket som helst utan problem, not true!

Fototyp testades med en liten maskin från Vichy som gjorde en mätning. Här på Des! :)

Detta är resultatet som Vichy gjorde på Facebook. 55% tror alltså att dom är fototyp 3 vilket alltså troligtvis inte stämmer på dom flesta då vi i norden är oftast fototyp 1 eller 2!

Här är några av nyheterna från Vichy! En kompakt solfoundation som är krämig och har SPF 30. 10g för 260kr, Lätt tonad solcreme med SPF 50+ som är vattenresistent. 50ml för 185kr. Fuktgivande solcreme med SPF 50+ som är vattenresistent. 50ml för 185kr. Sen en nyhet som inte har med solskydd att göra! Normaderm Hyaluspot som är en produkt som ska ge effektiv vård mot alla typer av finnar (inte acne!) 15ml för 159kr.

Deras solfoundations känns väldigt retro ala 70 tal med tanke på färgen :) Än så länge så finns denna enbart i en nyans och i dosan så ser den ganska så mörk ut men när jag har på den på min hand så blir den inte alls lika mörk. Jag kommer självklart testa denna så får ni se nyansen mer på senare.

Den lättfärgade solcremen har en ganska så ljus nyans och ger en jättefin lyster!

Spännande nyheter som jag självklart kommer testa!

Och senast i helgen så fick jag höra att jag kan ju absolut inte vara 28:a år eftersom ”jag har ju inga rynkor”! Varför tror ni att jag inte har rynkor? Jag solar inte, that´s why ;) Sen är det klart jag har rynkor, men det är inte första gången jag fått höra detta så tydligen så tycker andra att jag inte är så skrynklig än ;) Jag solar i Sverige ungefär 1 vecka om året (är inte så ledig under sommaren) och jag är utomlands väldigt sällan och jag har totalt slutat sola solarium eftersom jag inte vill åldra huden snabbare än vad som behövs! Synd att jag inte var smart nog att tänka på detta under gymnasietiden då jag solade ganska mycket :/ Tur jag blivit klokare med åren ;)

Återkommer när jag testat dessa produkter lite, solfoundation och färgade solcremen ser jag verkligen framemot att börja klämma och känna på :)

7 svar på ”Igår: Solnyheter med Vichy!

  1. Intressant event! Ja man tror nog att man tål mer sol än man gör, jag måste nog säga att jag är en av dem. Så det var bra att läsa detta.
    Den färgade solcremen såg fint ut. :-)

  2. Ser fram emot recensioner på produkterna! Jag har väldigt lätt för att få finnar, och det är svårt för mig och hitta en solskyddskräm som inte är fet eller täpper till mina porer. Har du något tips på bra solsksydssprodukter? :)
    Förra sommaren testade jag en från eucerin, men jag fick en allergisk reaktion och utslag i hela ansiktet..

    1. Svar till Sofia: Vichy kanske vore något för dig att testa! Dom är nämligen dermatologiskt testade på känslig hud och godkända! Dom är dessutom inte lika kladdiga som andra med hög solskyddsfaktor kan vara, vilket kanske är bättre för att inte få finnar då deras produkter dessutom inte ska täppa igen porer! Vichy kostar lite mer men tror det är värt det :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *