igår var en dag i sex & the city anda.

igår var en dag i sex & the city anda.

jag står och sminkar linnea som var en av modellerna som skulle gå på catwalken i modeshow.se´s modevisning! hon skulle ha orange / svart smink och 80 tals rouge samt lite coola fransar ;) Att dom är så starkt sminkade beror på att ljuset på scen tar bort det mesta av sminket så man måste anpassa styrkan efter det :) vi fick sminkkort där det stod till punkt och pricka vad modellerna skulle ha för smink :) jag var väldigt skeptisk först då jag inte kunde se det färdiga resultatet i huvudet men så bra det blev! :D Tyvärr måste jag ju påpeka att rummet vi sminkade i SÖG. Sämre ljus får man nog leta efter, såg knappt vad man höll på med och fick lov gå ut med Linnea flera gånger för att kolla så det inte blev totalt ojämt.

igår hade jag praktik från klockan 7.30 på morgonen till 23.30 på kvällen. modeshow.se anordnade en stor modevisning samt en glamourdag. När vi kom till galaxen i borlänge så började vi med att sminka lite modeller men redan vid 10 tiden så fick vi lov avbryta eftersom ett X antal tjejer skulle komma för att gå på en ”glamorurdag” som bjöd på föreläsningar, att få håret / sminket fixat, bli fotograferad, sex & the city filmen, lunch, massage, få fötterna fixade och lite annat smått och gått.

vi från makeupstudion stod och sminkade gästerna samt fixade deras hår, jättefina blev dem! :) jag hoppas dem jag sminkade blev nöjda, det verkade så i alla fall :) Sen kände jag att jag hade velat sminka dem mer än jag gjorde, vi hade ju lite tidspress :)

Sen vid 17 tiden så var det dags att börja sminka modellerna igen :) Jag sminkade främst Linnea (bilden ovan) och med tanke på att jag bara gått tre veckor och kanske inte har vääärldens bästa teknik ännu så blev jag väldigt nöjd :) Efter sminket så fick hon håret fixat o shit va snygg hon blev! :D Jag håller tummarna för att Ryan kanske har någon bild på henne från catwalken :)

Annars hängde vi lite bakom scen, pudrade & fyllde på läppglans samt kletade in killarna med vaselin & mörk skugga ;) Dom skulle vara lite skitiga till sitt sista ombyte då dem enbart skulle gå ut i arbetsbyxor! Vi kände oss lite som värsta snusktanterna (trots att vi är runt samma ålder) när killarna gick omkring där med bar överkropp på slutet! haha ;D

Jag blev dessutom lite väl övertrött och skrattade åt typ allt och ingenting ;)

Måste säga att alla modellerna var jätteduktiga igår och jag är glad över att jag fick vara med och sminka! :D Jättebra praktik verkligen :) När showen var slut så gick vi och hämtade alla våra saker och jag och Lovisa styrde kosan mot Macdonalds!!! Vi hade inte ätit riktig mat på cirkus 12 timmar så vi var lite vrålhungriga dårå ;) Ryan & Linnea dök även upp där lite senare så vi fick lite trevligt sällskap! :)

Hade en jättebra lördag och trots att maten hamnar i skymundan och fötterna & ryggen värker och jag blir allmänt flummig i huvudet till slut så har jag så förbaskat roligt med tjejerna från skolan och modellerna! Det är så värt det :) Tänk att jag i framtiden kanske kan få betalt för att ha så här roligt ;)

Jag har filmat modevisningen så ska klippa ihop ett kortare klipp så ni får se sen ;)

9 svar på ”igår var en dag i sex & the city anda.

 1. Hehe låter som en kul dag =) Speciellt vaselinet =P

  Svar på din fråga: ja jag tror mig iaf veta hur du ser ut i verkligheten =) Jo, jag tänkte börja blogga snart igen…hehe. Jag säger till när bloggen är uppe igen, tills dess får twitter räcka ;)

 2. Oj herregud fullt upp märker jag..Då kan jag förstå att du är öm i kropp och knopp..
  Men guu va roligt det ser ut o det verkar som dom andra e toppen att jobba ihop me:)hihi

 3. Ja det tycker jag faktiskt, ni är ju faktsiks nästan helt gröna på den tekniken. som sagt jag är imponerad. Läste förresten hans blogg (största i dalarna) Blev rent ut sagt riktigt piss på honom. han har ett samarbete av makeupstore av nåt slag,så jag är inte förvånad att han måste få smutskasta lite. Dåligt! säger bara.
  jaja, jag hade också skoj och hoppas vi får jobba ihop fler gånger. förstår att du vill börja plåta snart!
  ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *