jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

igår hade jag bland annat praktik på en glamourdag (sminkade besökarna som var där) och då var den en föreläsning med en bloggare från dalarna som presenterades som ”dalarnas mest lästa blogg” (kan ha varit felinfo men det fick mig & flera att höja ögonbryen o snegla mot varandra) och på scen så presenterade sig bloggaren själv som ”EN av dalarnas mest lästa blogg” (eller om dom sa mest besökta? hur som haver). jag undrar om denna bloggare inte hade presenterat sig själv som ”dalarnas mest lästa blogg” om det nu inte vore för att jag var där och jag presenterade mig för bloggaren innan? (nu låter det som jag tror att jag är större än vad jag är, haha)

dalarnas mest lästa / besökta blogg har troligtvis robinson anna (anna för mig, robinson anna för resten av sverige ;P) och jag tror faktiskt att jag är numero 2 i dalarna. (jag kan ha helt fel :P) nyfiken som jag är så kände jag att jag måste bara snoka reda på vad den här bloggaren har för besöks statistik med tanke på att bloggaren verkar marknadsföra sig som dalarnas mest lästa. (eller iaf som en av dem)

på bloggportalen så har bloggaren registrerat sig i bland annat kategoritn ”film, teater, radio och tv” där även robinson anna finns registrerad och hon toppar den topplistan. (redan nu kan vi ju lista ut att bloggaren inte är dalarnas mest lästa ;P) Topplistan består av 50 platser och den här bloggaren finns inte med någonstans på listan? Bloggen på plats 50 har 1046 besökare i veckan enligt bloggportalen. Min blogg har enligt bloggportalen haft 9471 besökare so far denna veckan. Denna bloggaren måste alltså ha under 1046 läsare i veckan, annars borde bloggen finnas med på topplistan för kategorin som bloggen är registrerad i.

Jag undrar liksom hur man kan man marknadsföra sig som dalarnas mest lästa blogg om den nu verkligen inte är det? Eller ens påstå att man är EN av dalarnas mest lästa bloggar om man inte ens verkar ha över 1046 läsare i veckan? Jag kan nämna flera bloggar från Dalarna som har fler läsare än denna bloggaren. Eller hur många bloggar räknas med i det där ”EN av dalarnas mest lästa”? Alla? Så då kanske det är okej att marknadsföra sig så om man är en av dalarnas mest 10-20(?) lästa bloggar?

Men i alla fall. Har man cirka 1500 besökare i veckan (om man går efter bloggportalen nu då) så har man enligt mig inte en stor blogg över huvud taget. Jag har nästan 10.000 läsare i veckan och jag ser inte ens mig själv som en speciellt stor bloggare. (hur många bor inte i Sverige liksom? ;P) Jag blir fortfarande förvånad om någon kommer fram och säger ”hej jag läser din blogg”.

Är det verkligen ok att marknadsföra sig själv så här? Jag kanske borde börja marknadsföra mig lite mer som en av dalarnas mest lästa bloggar och åka och föreläsa jag med? ;) (ironi ironi)

13 svar på ”jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

 1. Åh vad kul att höra:-). Det var jätte kul att ha er där inte minst bakom scen, du har ju världens underbaraste skratt. NI var jätttte duktiga!!!!!! Förstår att ni var hungriga, det var vi med. Vi fick ingen lunch vi heller eller middag så det blen donken för mig när vi åkte hem. Underbart gott med nattmat:-)

  Ja det vore jätte skojsigt att sitta som sminkmodell, då kanske jag får höra mer av ditt skratt:-)

  Har du nga bilder från igår får du jätte gärna maila över, jag mailar över dem jag har till dig på er:-)

  PÖZZZZZZ

 2. Hehe det var lite komiskt faktiskt ;) Undra vad det är för en blogg ^^

  Rengöra penslar är väl inte det roligaste antar jag men sånt man måste göra ;) Men du är fortfarande nöjd med ditt val att börja den kursen? Tippar på att du är det men ändå. :)

  En annan ska väl ta sig till gymmet om en stund och sen sola. Skulle bara behöva ladda klart min Ipod. Köpte en för en vecka sen men den funka det inte att ladda så gör ett nytt försök med en annan.. Men det tar sin lilla tid :/

 3. Har ju med att göra hur länge bloggen har funnits också. En robinsondeltagare är endast intressant en otroligt kort period och då har det knappt något med personen att göra utan med om programmet. Jag vet ju inte alls vilken blogg det handlar om men är den en blogg skriven av någon som inte är med i en docu eller lägger ut halvneckade bilder på sig (som sååå många gör för att få läsare – eloge till dig som inte gör det!) så är det förbenat bra med så många läsare i veckan.

  Ha en fin vecka! //Linda

 4. Ja, det vore ju dumt att göra reklam för den personen ;P hehe.

  Ha det så kul med läxorna ;)

 5. Jag tycker det doftar lite svensk avundsjuka. Jag var på föreläsningen och tyckte han gjorde ett as bra jobb. Dessutom kollade jag på bloggportalen och hans statistik var inte ens registrerat där så inte undra på att han inte var med på listan då.

 6. @Anna: Jag har inte sagt ett ord om att han inte var duktig. Det hela inlägget handlar om är att jag inte tror (vet) han inte är dalarnas största blogg eftersom anna har den största dalabloggen. Så det är klart jag ifrågasätter varför det sades att han har dalarnas största blogg när han väldigt tydligt inte har det?

  han finns registrerad på bloggportalen men man kan inte se hans statistik, det gör man inte om man gör in på min sida på bloggportalen heller. Man kan bara se vilka platsplaceringar alla har i olika kategorier och är man med på topplistan i en kategori så ser man där antalet läsare som bloggportalen läser av.

 7. Haha just snyggt att påstå sig ha en av dom största bloggarna när man inte har det. Om han nu måste överdriva kan han väl välja något som inte andra kan kolla upp genom bara några klick på datorn, pinsamt ;)

 8. tycker inte det är okej att marknadsföra sin blogg som den mest lästa om den inte är det. punkt slut! =)

 9. Haha!
  Om man inte behöver mer än 1000 läsare i veckan för att kalla sej för sveriges mest lästa blogg så kan till och med jag ha sveriges mest lästa blogg.
  Vilken tönt!

 10. jag är registrerad på blogportalen men får inte statistiken där alls att stämma.
  Jag har ca 100-150 pers per dag som läser och ibland fler. men jag finns inte på någon lista.
  Man måste juh slänga in koder å skit på bloggen å det måste blivit någon miss där på något sätt eftersom jag inte finns me…tyvärr kan jag inte hitta felet…haha :P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *