det är jag på bilden, men ändå inte.

det är jag på bilden, men ändå inte.

den här bilden fick väldigt fina kommentarer när jag postade den i ett inlägg. jag fullkomligt älskar bilden men det är inte jag som sitter där. först vågade jag inte riktigt säga till anders hur ledsen jag blev över att han praktiskt taget bantat bort 10kg av mig genom att kapa bort halva vaderna, armarna väldigt mycket och såna saker.

visst, det är den här ”behandlingen” som riktiga modeller får när det ”behövs” då man ”ska” se ut på ett visst sätt (hur många ggr har vi inte sett före / efter bilder där både det ena och det andra hänt liksom?) och jag förstår att många fotografer många gånger har skjutit in både det ena och det andra på mig men just i denna bilden kände jag att det blev så otroligt genomskinligt då verkligen hela min kropp helst plötsligt blev ”smokin hot” och det är väldigt mycket som gjorts på min kropp. Jag har jämfört med orginalbilden så jag vet ;) Jag tog nog lite illa upp då det ändå ”bara” är en tfp bild och inget jobb. Fan lite småfet kan man väl få vara då…? :P

Jag hade en dröm en gång om att faktiskt kunna jobba som modell trots min vikt, trots mina kurvor och trots min längd. Dagens ideal har inte direkt gjort det enkelt för mig för att försöka uppnå mina drömmar och jag börjar känna att jag kanske aldrig kommer komma så mycket längre än vad jag redan gjort heller. tyvärr. jag blir inte yngre med åren så att säga ;) När ska det vara mer accepterat att ha former i bildsammanhang? (förutom i Herr magasin det där är ok o ha både rumpa o bröst ;P!!!)

Hade jag haft orginalbilden på denna datorn så hade jag postat den på en gång för att visa er vad jag menar och så ni hade fått jämföra. Jag tycker jag ser bra ut på orginalet trots att mina fula biffvader och gäddhängsarmar är med ;) (lite överdriver jag ;P)

Jag undrar om det är vanligt att modellen klagar över att hon blev för ”smokin hot” på bilden och ber fotografen göra om o göra henne mer ”vanlig”? ;) Men jag vill ha ”the real me” så nära som det går, sen ska bilden självklart se bra ut så lite inknuffad här o där förstår jag att jag blir.

Jag tycker om dig ändå Anders, trots att du sätter mig på snabb bantning ;)

Det här idealet som råder är en av sakerna som gjort att jag avvecklat mitt modellande väldigt mycket.

Någon tfp session kanske det blir då o då om det är någon ruskigt bra fotograf som vill samarbeta med mig (jag håller hoppet uppe! ;P). Men tyvärr så har jag ju väldigt många vänner som jobbar som fotografer och de flesta vill ju ha de långa och smala agenturmodellerna så jag har nog själv börjat lägga min modelldröm i komposten o så får jag ha det som hobby nån gång då o då.

Tack för att ni orkat läsa mitt dravel ;) jag behövde skriva av mig.

38 svar på ”det är jag på bilden, men ändå inte.

 1. Jag tycker du är jättevacker & det är sorgligt att modeindustrin inte kan visa tjejer/kvinnor i alla sorters former.
  Ibland känns det som att det bara är size 0 som duger & allt annat är dåligt. Inte konstigt man har sina deppdagar.
  Hoppas du får fler bokningar snart, annars verkar det gå bra för dig på kursen! =)

 2. Bilden är väldigt fin, men det är ju inte kul att han skalat bort så mycket av dig ;)
  Jag tänkte faktiskt på det när du la upp den, att det såg ut som han gjort det. Men jag var inte säker.
  Jag hade gärna fotat dig ^^. Fast nu anser inte jag att jag är en ruskigt bra fotograf hehe. Men jag tycker det är roligare att fota olika sorters människor, än en massa som ser likadana ut (kroppsmässigt).

 3. Men usch vad tråkigt att du blev ledsen över det där… o det är nog ovanligt att en modell vill ha tillbaks sina ”skavanker”. Men jag förstår ju att du inte kan ha den i portfolion..
  En fotograf gjorde en bild till mig på skoj en gång o fixade stora tuttar på mig o liten o fin näsa. Jag gillade den även fast det inte var jag, men å andra sidan är ju det grejer jag är missnöjd med. Inga av mina portfoliebilder har det gjorts drastiska saker med utan det är jobbat med ljus o rätt vinklar :)

  Ang modellande, så skulle du ju faktiskt kunna vara sminkmodell, el för smycken o sånt där man inte fotar helfigur? Eller så får du satsa på din MUA karriär :)

 4. Jag förstår inte riktigt det här med viktredigering..
  Okej om man redigerar bort veck och sånt men när man gör så att personen på bilden blir någon annan så känns det fel.

  Tycker verkligen att det är supervackert att ha kurvor och skulle gärna byta bort min spinkiga pojkkropp mot en kvinnlig!!

 5. @Ginger: Tack :) Förstår att du tänkte på det, du har ju följt min blogg o vet väl hur jag ser ut på riktigt ;) haha.

  Kul att någon vill fota mig iaf, haha ;) När ska du börja blogga igen egentligen? :)

 6. Nää precis!! Och hallå, du har ju för tusan snygga ben ;O
  Har sett andras bilder också då de blivit så redigerade att man knappt känner igen personen. (helt annorlunda näsa, andra ögon osv.)
  Förstår inte riktigt meningen med sånt.

  Jo det är väl så. =/ Men jag tycker det är sjukt att man ”ska” se ut som ett benrangel och jag förstår inte det vackra i att se sjuk ut.
  Mer kurvor åt folket!

 7. svar: jag tror faktiskt de flesta gillar lite kurvor mer än ett vandrande skelett, (de flesta jag känner tycker det iaf) men det verkar inte som om all media har fattat det än tyvärr :P

 8. Jag förstår… o det är ju verkligen inget fel på dig! Jag har träffat o sminkat en hel del modeller som skiljer sig en del från hur de ser ut på bild. Det är ju inte bara redigering utan i många fall går det att styra upp med ljus o vinklar. Man kan ju t.ex få en tjej på 155 cm att se lika lång ut som jag ( i rätt vinkel) Men du har ett bra sminkansikte iaf, det har du! Sök sådana jobb!

  kram på dig

 9. Visst är det en vacker bild, men jag förstår dig. Jag har också fått sånna bilder där man har ändrat om min kropp,men jag har inte heller känt att jag kunnat använda dem. tyvärr.

 10. härligt inlägg! jag förstår dig… jag försöker se foto och modellande som en konstform. Inte som ett ideal. Annars hade jag fått grymt dåligt självförtroende.. Sedan skiter jag fullständigt i vad agenturer och reklammakare vill ha… förstår de inte känslan i fotona är de ideal-förstörda… :)

 11. Bilden är fin, men jag tycker du är finare på bilder där du ser mer ut som du :)

  Hur dags kommer du till Stockholm nästa fredag? Vad ska du ha på dig? Jag är framme vid 17, men har ingen aning om vad jag ska ha för kläder (kanske vit blus och svart kjol, lät som en riktig servitris det där såg jag…). Jag ska iaf gå en sväng på stan direkt och se om jag hittar något

 12. Sv: Det var smarrigt kan jag lova dig :)

  Väldigt bra skrivet här i ditt inlägg också. Du gör precis rätt genom att ställa lite krav, trots det tuffa modell-ideal som finns idag.
  Bilden för övrig var helt otroligt snygg och jag hoppas att han Anders kan trolla tillbaka lite av orginalbilden så att vi även får se den :)

 13. Förstår dig precis att du vill ha ditt vanliga jag på bilder, och att de inte ska vara fööör ändrade. då försvinner ju det personliga och bilden av en själv.

 14. Jag förstår verkligen hur du känner dig, och jag förstår fotografen också, jag har nämligen varit i ahns sits själv. Man försöker vara snäll mot modellen genom att redigera henne till något som man tror att denne skulle vilja vara utseendemässigt, men samtidigt tar man ju då bort själva personens identitet och personlighet. Jag redigerar inte längre de jag fotograferar, bara de sakerna som inte är permanenta, som finnar, blemmor och kanske någon utväxt. Och efter jag slutade att redigera om modellerna, får jag mycket bättre respons för mina foton av modellerna, eftersom de känner igen sig och ser skönheten i sig själva så som de faktiskt ser ut!

 15. jag saknar mina gamla kurvor när jag ser din kropp!! kurvor som fanns innan jag ofrivilligt torskade vikt och senare började modella dvs..

 16. Hej, tyvarr ar det ju sa… Hur mkt du och jag an vill sa far vi inga betaljobb oh knappt tfp heller. Iaf inte jag. Antar att de backar for att jag ar typ en halvmeter for kort :P Eller sa ar jag ful, haha! Well, well. Synd ar det. For det var kul de fa gangerna jag modellade.

  Vad kul att ni har sa mkt praktik pa utbildningen, snart ar du proffs!

 17. Jag tycker att du är en duktig modell. Och jag säher bara, skit i idealen. Så länge man trivs med sig själv och det man gör. Då ska ingen annan lägga sig i. Du är en duktig modell som jag ser upp till om jag ska vara ärlig. Och du har dessutom en argentur, vilket jag tycker är svårt att få tag på. Och jag tror Andreas uppskattar din ärlighet, för vänner ska kunna vara ärliga mot varandra. Så keep the good worke rolling ;)
  // M

 18. Vet du hur mycket du växte i mina ögon efter att jag läste detta inlägg? Liksom WOW. Det är strongt gjort att stå på sig i ett sånt fall, de flesta skulle nog inte ha något emot att se smalare ut på bild med tanke på dagens ideal. Skitbra att du sa till! Du är bra som du är och ska inte behövas retucheras sönder. Du är en förebild för unga tjejer tycker jag.

 19. Väldigt bra sagt tycker jag, att du står för att det ”inte är du på bilden”. behövs fler med din inställning till denna industri! – äkta skönhet drar äkta blickar från äkta personer som kan känna igen sig i vad dem ser.

 20. Hejsan! :) Jag måste bara säga att jag har precis börjat läsa din blogg och första gången jag hamnade här så kunde jag inte sluta läsa utan fortsatte att läsa tills det inte fanns nåt mer att läsa, hehe. Med dem orden försöker jag säga att jag älskar din blogg och dig som person som jag har uppfattat dig. Du är så klok och ärlig. You go girl!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *