knäckeliknäck!

knäckeliknäck!

Idag har jag & mamma gjort knäck. inte ätit det sedan jag var liten och det är tametusan godare än vad jag minns det! ;) Inte världens lättaste att få ner det snyggt i formarna men andra omgången lyckades vi bättre med iaf ;) hehe!

Ingredienser: 1dl vispgrädde, 1dl strösocker,  1dl ljus sirap, 1msk smör, 10 st sötmandlar.

And this is how you do it: Blanda vispgrädde, strösocker & Sirap i en bunke som tål att värmas i micron! Ställ den i micron utan lock 9-10 minuter. Ska komma upp i 122° eller klara av ett ”kultest” som går ut på att du doppar lite av smeten i ett glas med kallt vatten. När smeten är klar ska du kunna forma en liten kula av smeten när den svalnat något i vattnet. Blanda i hackade sötmandlar och smör. häll upp i formar och låt stelna! Så läskigt enkelt! Underlätta genom att ha ställt ut formar samt ha hackat sötmandeln innan ni kör igång ;) Detta tog typ 20 minuter att göra och det blev supergott!

17 svar på ”knäckeliknäck!

  1. Nä, haha. Går det troll i bloggen. Jag har ochså gjort knäck i micron i kväll. Fast jag bredde ut den på bakplåtspapper, är så trött på små formar. Nästan lika recept. Vi sitter väl och smaskar på var sitt håll då!

  2. Åh vad gott med knäck, har inte ätit det på flera år. Vore skoj att koka knäck faktiskt.

    Sv. Nej, trodde aldrig att jag skulle vinna i hennes tävling faktiskt. Så himla många som deltar.

  3. mm.. vad det ser smarigt ut :D Jag ska också baka knäck någondag! När jag orkar:P Men misstänker att mamma kommer att tvinga mig SNART!!
    Hoppas du får dina julklappsönskningar!
    Kram

  4. Oj, jag gjorde också knäck idag. För första gången utan mammas assistans. Kan väl säga att jag också borde ha gjort en andra omgång… Inte snygga – men goda. Nästa gång testar jag smaksättning med choklad eller mint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *