Mitt hår.

Mitt hår.

En fråga från Emmelie: Jag har faktiskt en så banal fråga som hur länge du sparat ut ditt hår? Du har bland de finaste hår jag någonsin stött på (iaf vad som bilderna visar…), och jag själv som kämpar och kämpar och kämpar med att få håret långt är så otroligt avundssjuk! Har du ngt speciellt knep att dela med dig av? Eller är det bara så att du är blessed med superlångt hår naturligt…? ;)

Svar: Tack Emmelie och ursäkta att jag inte svarat tidigare ;) Jag ska göra det enkelt för er.

1. Jag "misshandlar" inte mitt hår dagligen genom att använda hårfön, plåttång, locktång etc.
2. Jag färgar eller bleker aldrig mitt hår. Jag slänger i toningar när jag vill ge håret mer liv.
3. Jag använder billigast möjliga shampoo och balsam – det funkar hur bra som helst. Sen kanske jag "lyxar" till det med någon dyrare hårinpackning då o då ;) haha.
4. Jag låter faktiskt alltid håret självtorka – det tar inte så lång tid som många tror.
5. Jag klipper mig kanske 1-2 gånger i halvåret och frisören upplever ändå mitt hår knappt som nött, luggen klipper jag dock lite oftare som ni kanske förstår ;)
6. Det jag gör som sliter på håret är nog de få gånger jag fixar det inför utgång eller när jag är på en plåtning och får håret tuperat och allmänt misshandlat ;) haha.

Så för att svara enkelt så tror jag att mitt hår är så pass fint som det är för att jag faktiskt inte gör så mycket med det som sliter på håret :) Jag kunde alltså väldigt enkelt spara ut mitt hår och behålla det långt! :) Och jag skulle faktiskt aldrig få för mig att klippa av mig håret! Till alla er som tänker "men det finns ju löshår"…oh well. Skulle jag tänka så så skulle jag förmodligen aldrig mer få långt välmående hår igen! ;)

Det kan dock hända att jag kommer färga håret i en väldigt rolig färg framöver ;) Men kommer inte ha det för länge då jag är livrädd att mitt hår ska bli helt förstört :P

13 svar på ”Mitt hår.

 1. Haha nej verkligen inte roligt! Det känns som om jag skriver sida efter sida – men jag kommer ingen vart och blir aldrig färdig!

  Åh, jag som också är avundsjuk på ditt hår! Fast visserligen har jag klippt mitt hår kort med jämna mellanrum (brukar ha en sådan vana, att så fort det blir långt klipper jag av det). Men nu så! Nu är det på god väg att bli sådär långt igen – och denna gång ska jag inte klippa mig! :)

 2. Du har kanske det typiskt nordiska håret? Jag slingar mitt, fönar det varje dag och plattar luggen. Klipper det kanske 2 ggr om året, och ändå är min frisör avundsjuk för att jag har superbra hår haha. Jag dricker mjölk. Kan det vara det bärande länken till bra hår haha!?

 3. Ja kolla på mig, jag hade jätte fint långt hår och satte in löshår. Hela mitt hår blev förstört så nu har jag bestämt att inte misshandla det mer. Som straff sitter jag här med en page och mina lockar liknar mer trötta daggmaskar. Men 2010 då jävlar..ha ha ha ;=)

  Du har verkligen skit snyggt hår.

 4. Vad roligt att du tog dig tid att svara på frågan! Jag tycker att det verkar som om att du har något slags magiskt hår ändå. Trots att jag också låter håret självtorka, knappt alls använder ngr olika produkter eller tänger så vägrar det att växa. Jag tror helt enkelt att vissa hår har en speciell längd de kommer till – och sedan tar det stopp. Tyvärr!

  Jag önskar att jag kunde få ha så långt som du, men det kommer aldrig att hända tyvärr. Och löshår kommer inte på fråga – jag skulle aldrig orka hålla på med det. ;P

  Du ska vara glad över ditt underbar hår i alla fall, men det tror jag nog att du är. :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *