Skön start på dagen – Långö Liebruk

Skön start på dagen – Långö Liebruk

Jag har haft en jättebra start på dagen! Imorse var jag och min kollega till Långö Liebruk och gick den korta 2km slingan som finns där.

Här har det funnits ett litet samhälle förut med cirka 300 bosatta. Dom hade egen skola, affär, bostäder, dansbana etc. Men idag finns det enbart 2 hus kvar och grunder! Namnet avslöjar vad man tillverkade här: Långö Liebruk ;)

Dom 2 byggnaderna som står kvar är dessa.

Promenadslingan går runt hela bruket och man får se bilder på hur det såg ut förut, i början av 1900-talet så lades bruket ned. Många byggnader plockades ner och några av dom flyttades. Känns som ett helt galet projekt men så gjorde man! Väldigt synd för annars hade den här platsen haft mer historia att berätta!

En jättebra start på dagen! ♥ Jag jobbar med turismen i Älvdalen så vi ska försöka reka lite områden i närheten nu innan högsäsongen drar igång. Uppdatera oss på hur det ser ut etc. Här på Långö Liebruk har dom röjt, fixat nya broar och skyltar förra året i ett projekt så nu är det jättefint där! Förutom alla högar med sly som fortfarande ligger kvar ;)

Bra tisdag! ♥

Ett svar på ”Skön start på dagen – Långö Liebruk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *