Svarar: Sluta bita på naglarna?

Svarar: Sluta bita på naglarna?

”Hej!
Du har så fina, långa naglar. Själv är jag en nagelbitare och kan aldrig få uppleva snygga händer.
Har du tips på hur man håller fingrarna borta från munnen?”

Tack så jättemycket för komplimangen! :) Jag har aldrig varit nagelbitare men tänkte försöka ge dig några tips i alla fall på vad som kanske fungerar för att sluta bita på naglarna!

 • Håll naglarna snygga! Köp lite olika nagellack och se till att ha finmålade naglar varje dag. Då kanske du inte känner samma behov av att bita på naglana. Antingen kanske du inte vill stoppa fingrarna i munnen pga av det fina lacket eller för att du inte vill få nagellack i magen! ;)
 • Det finns till och med hypnos mot detta!
 • På apoteket kan du köpa något som heter ”stop n grow”som innehåller ingredienser som smakar beskt. Vilket gör att du förhoppningsvis inte vill ha händerna i munnen. Kostar 50kr.
 • Hittade även detta där det stod om barn som biter på naglarna har kalkbrist och att det är kroppens egna sätt att återställa kalkbristen. Så börja drick mjölk? ;)

Lycka till, jag hoppas du lyckas sluta bita på naglarna! :)

13 svar på ”Svarar: Sluta bita på naglarna?

 1. Jag är ingen nagelbitare, men däremot nagelrivare. Har jag inte nagellack på mig så river jag sönder naglarna. Har jag däremot alltid nagellack ser jag inte hur naglarna växer på samma sätt och dem blir därmed långa :)

 2. Bra tips, jag biter aldrig på naglarna men kan fan inte hålla dom långa iaf. Jävla skitjobb! Fast å andra sidan så vet jag hur mycket snusk som bildas under naglarna ;)

  Att bero på ditt fina nagellack så såg jag ett budgetfynd i snarlik färg på hm, tips tips!

 3. Är så avis på dina naglar… Jag har varit nagelbitare i hela mitt liv. Och jag har alltid druckit mycket mjölk. Provat stop n grow (el liknande) en gång och jag bet ändå :( Tyckte inte det smaka så jäkligt. Igår bet jag ihjäl mina naglar men nu ska jag bannemig försöka spara ut dem. Lyckas ibland, men sen om någon nagel går av så kommer dedär bitandet igen.. Suck :P

 4. Jag har helt enkelt bara ett sånt jobb då fingrarna används på tok för mycket.. nagelbanden spricker upp och blöder lätt. jag spritar mig väldigt ofta och vi har inte tillgång till handcreme i den mån vi skulle behöva. i och med nagelbanden antar jag att naglarna blir rätt sköra dom med… har testat med förlängning en gång men de höll bara nån vecka sen bröt jag av dom på tok för långt in. ledsamt att aldrig kunna ha fina naglar trots att jag inte biter!

  förresten, läste nått om att du ska på nått mingel? kul! hoppas vi får se mer av de i din blogg.

 5. Läste en artikel en gång att bita på naglarna är värre än att slicka på en offentlig toalettring. En tanke för er som biter på naglarna att ha!!!

 6. Bra tips! Jag tror starkast på att ha fina naglar så att man inte vill bita på dem. Jag har flera kunder som är nagelbitare och dom har slutat nu. Så det funkar iaf att lägga på gele också.. antar att det inte är samma sak att bita på.. Blir lite svårtuggat! :P

  1. Längre än en nagelbitares? ;) Skulle inte önska längre heller då jag jobbar med händerna om jag sminkar andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *