Hela insidan stormar.

Hela insidan stormar.

Hela jag stormar på insidan och har gjort ett tag. Är det inte meningen att jag som snart är 35år gammal ska ha livet under kontroll? Min framtid känns så oviss på alla plan att jag känner mig helt trasig och matt.

Jag fuskar med både mat och träning när jag mår mindre bra. Jag hoppar över måltider för jag har inte samma hunger. Jag har inte energi nog att träna. (Någon som ser ett samband?)

Bild från förra helgen.

Jag oroar mig över att jag kommer tvingas att flytta härifrån av flera anledningar. Jag känner oron över att jag kanske väntat för länge med att skaffa barn. (jag ska ta mod till mig och kolla upp det snart). Jag känner oro över att jag aldrig mer ska känna lugn och ro i själen.

Jag har alltid mått dåligt pga pms men dom senaste åren så är det jag som person som mått dåligt. Det är inte mina hormoner som gjort att jag mått dåligt. Det är en konstig känsla. Med mina hormoner så vet jag att det går över (en stund) och att det inte är jag som känner alla känslorna egentligen utan det är mina hormoner. Nu helt plötsligt är det jag som känner alla dåliga känslor? Det är svårare att hantera.

Det kommer tids nog bli bra. Så fort mina pusselbitar börjar falla på plats. Då kan jag kanske vara glad att jag ”bara” mår dåligt pga pms igen ett tag.

Livet. Underbart och ibland alldeles förfärligt jobbigt.

7 svar på ”Hela insidan stormar.

  1. Kanske är det hormonerna som spökar trots allt? Det börjar ofta i 30-35-årsåldern. Bioidentiskt progesteron (Utrogest) har hjälpt mig enormt. Googla! Skrivs ut av gynekolog.
    Kram🌺

      1. I 35 årsåldern är det vanligt att hormonerna börjar svänga, särskilt progesteron. Det betyder inte alls att det behöver vara så i ditt fall, men eftersom du nämnde pms och hormoner så gjorde jag kopplingen. Jag menade inget illa utan ville bara tipsa. Jag är inte läkare eller medicinskt utbildad men om du vill kan du läsa mer om hormonsvängningar här: https://www.expressen.se/halsoliv/slipp-hormonkaoset–ga-ner-i-vikt-sov-battre/ och även här:
        https://kurera.se/martina-johansson-kvinnor-har-mer-stressfaktorer-an-man/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *