När man vill men inte riktigt orkar!

När man vill men inte riktigt orkar!

Hjärnvila ♥

När stressen håller på att ta över ens liv så behöver man stanna upp för lite hjärnvila ♥ Jag mår inte bra men jag har börjat få hjälp så jag hoppas att jag sakta men säkert ska må bättre!

Jag började själv känna att mitt liv blev ohållbart och att det kändes som att jag enbart jobbade & sov vilket ledde till att jag inte orkade vara social vilket ledde till konstant stress, ensamhetskänslor, ångest och depression.

Min samtalsterapeut har gett mig i hemläxa att träna på att vila (inte sova, utan vila) oftare eftersom jag vaknar och är stressad. Jag fick flera förslag men jag fokuserar främst på dessa två:

  • Andningspauser under dagen i 1-2 minuter där man fokuserar på att andas med magen. (jag andas inte ens, jag håller tydligen andan pga stress och jag kan inte andas med magen ståendes utan jag andas verkligen högt upp. Ligger jag ner så kan jag av någon anledning fokusera bättre på att faktiskt andas med magen)
  • Glömma tid & Rum – Fota, sitta i en slogbod och elda/grilla (utan en tid att passa, annars klarar jag inte av att slappna av) och vara ute i skogen.

Och där kommer mitt lilla blogginlägg in idag. Förra söndagen följde min vän Maria mig med ut i skogen där vi bara var i flera timmar! Fantastiskt värdefullt just nu för mig!

Jag hoppas ni tar hand om er själva! ♥ Jag kommer blogga när jag väl orkar/känner för det framöver och kanske även slänger in lite privata inlägg! :)

Ett svar på ”När man vill men inte riktigt orkar!

  1. Skönt att du får hjälp! Känner igen mig i det du skriver, jag fick diagnosen utmattningssyndrom i januari i år, är fortfarande sjukskriven. Har inte gjort annat än jobbat och sovit de senaste två åren.. inte orkat med att vara social.. sista halv året innan jag bröt ihop var det inte många timmars sömn jag fick på nätterna… drömde stressiga drömmar (vara jagad, missa tåg, osv) Uppmärksammade inte några varningssignaler innan jag blev sjukskriven och hjärnan helt slutade fingera, inget minne, ångest, depression tendens… är på väg tillbaka nu, och vill verkligen inte vara med om det igen.. blir nog till att tänka om helt i framtiden för att skydda sig själv.. var rädd om dog, och vila.. 💚

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *